Afgelopen zondag stond ik aan de start van de Ourdallduathlon te Bastendorf (Lux). Een duathlon over 9km lopen, 39km fietsen en 3,5km lopen. De afstanden zijn niet echt spek naar mijn bek, de lange klim op het fietsparcours des te meer.
Al direct van bij de start werd er heel snel gelopen waarbij oa. Kris Coddens het voortouw nam. Ik liet mij echter niet opjagen en bleef mijn eigen tempo lopen. Daardoor verloor ik tijdens de eerste 3 rondjes wat afstand maar daarna was mijn diesel warm gedraaid en net voor de wissel vond ik terug aansluiting bij de kopgroep. Met een 5-tal doken we het wisselpark in om aan onze 5 ronden fietsen te beginnen. Ik draaide de gaskraan direct volledig open en nam zo de kop van de wedstrijd met de rest in mijn spoor. Ik wilde vermijden dat we naar de finale gingen met de snelle lopers. Bij aanvang van de klim gaf ik het tempo aan en meteen moest Thierry Hübsch lossen. Dit scenario herhaalde ik tijdens de 2de ronde en na de afdaling bleven we nog met 3 over: Huub Maas, Kris Coddens en ikzelf. In de 3de ronde merkte ik al op de beklimming dat ik over de beste benen beschikte maar op het einde van de afdaling ging ik tegen de vlakte in een scherpe bocht. Gelukkig kon ik bijna meteen weer op de fiets springen en bleef de schade vrij beperkt. Mijn tegenstanders toonden zich uitermate sportief en bleven op mij wachten. Ik kon vrij snel terug aansluiten en zat heel vlug terug in mijn ritme. Bij de 4de beklimming waagde ik dan ook mijn kans en plaatste ik een versnelling. Dit bleek voldoende te zijn om mijn concurrenten af te schudden. De laatste ronde ben ik dan voluit gegaan en ik wist zo een voorsprong van meer dan een minuut uit te bouwen. Ik moest in de afsluitende loopproef dan ook niet heel diep gaan. Uiteindelijk finishte ik met een minuut voorsprong op Kris Coddens. Huub Maas legde beslag op de 3de plaats. Zo behaalde ik bij deze mijn 2de superprestige-overwinning uit mijn duahtloncarrière.
Nu de conditie nog een beetje aanscherpen en hopelijk kan ik de lijn doortrekken op het BK te Hollain. Het beloofd alvast spannend te worden!