10km lopen/ 58km fietsen/ 10km lopen.

Na het WK Powerman te Zofingen heb ik bewust 2 weken volledig niks aan sport gedaan om mijn lichaam alle rust te gunnen. Mijn broertje is in deze periode getrouwd en ik heb me die dag eens goed laten gaan tot in de vroege uurtjes. Ik ben na deze 2 weken een paar keer gaan fietsen en lopen maar zonder een echt schema te volgen. Vorige week zaterdag begon ik toch een beetje in paniek te raken omdat mijn laatste wedstrijd van het seizoen nu wel erg dicht kwam. Hoog tijd dus om een korte trianingsweek in te lassen. Vrijdag nam ik een rustdag en zaterdag ging ik samen met de Zwitsers Jonas en Lukas Baumann en Jan Daems en vriendin het fietsparkoer verkennen.

Zondag was het dan zover en de zenuwen gierden door mijn lijf. Waarschijnlijk had ik zoveel stress omdat ik zo weinig getraind had en dus niet goed wist hoe ik stond tegenover mijn concurenten. Maar ik was gekomen om te winnen en koos resoluut voor de tacktiek: “aanval is de beste verdediging!”. Ik ben er dan ook van bij de start ingevlogen om zo te proberen de wedstrijd nog zwaarder te maken. De kans bestond natuurlijk altijd dat ik dit tijdens het fietsen zou bekopen maar dat was een risico dat ik bereid was te nemen. Na de eerste 10km lopen had ik toch al een voorsprong van 45’’ op mijn naaste achtervolgers. Deze voorsprong kon ik mooi uitbouwen op de fiets tot een goeie 4’30’’ om met een geruststellend gevoel aan het laatste lopen te beginnen. Het loopparkoer ging over 3 ronden van zanderige boswegeltjes met ieder rondje een pittig hellingetje. Ik kreeg het behoorlijk lastig op het einde maar mijn overwinning was al een feit dus ik moest mij niet meer kapot lopen.

Ik kon dan samen met mijn dochtertje met nog 3’ voorsprong over de finish lopen en mijn geslaagd seizoen met een overwinning afsluiten.

Langs deze weg wil ik Roel Pauwels en zijn crew proficiat wensen voor de prachtige organisatie van een wedstrijd die zeker een Powerman waardig zou zijn.


1. Maris Koen /WET 2u34’42’’
2. Lievens Wim
3. Geerinckx Bernus
4. Huyberechts Nico
5. Thijs Jim
6. Baumann Lukas (Sui.)
7. Baumann Jonas (Sui.)
8. Daems Jan
9. Duwein Pepijn
10. Van Rijswijk Bram (Ned.)