Hollain: … waar het ooit allemaal begon.

Zo wat 8 jaar geleden is het nu, dat ik aan de start stond van mijn allereerste duathlon. Dat was toen de duathlon van Hollain en ik werd er 48ste. Wie had toen ooit kunnen denken dat ik die wedstrijd nog zou winnen en er bovendien de Belgische driekleur mocht aantrekken!
Na de wedstrijd in Bastendorf beschouwde ik Kris Coddens als mijn grootste concurrent. Helaas voor hem, werd hij enkele dagen voor het BK ziek. Hij kwam alsnog aan de start maar moest door darmproblemen al tijdens het eerste loopgedeelte de wedstrijd verlaten. Voor mij begon de wedstrijd al van bij aanvang vrij vlot. Ik zat mee in de kopgroep en bepaalde voor een groot stuk het tempo. Bij de wissel had Nicolas D’Harveng een 5-tal seconden voorsprong maar reeds na 500m fietsen had ik hem, met Jeroen Maetens in mijn wie,l bijgebeend waar ik hem dan ook gelijk ter plaatste liet. Ook Jeroen moest een gaatje laten en ik was vertrokken … Al na 1 ronde fietsen had ik een voorsprong van 1’20”. Ondanks het feit dat er mocht gestayerd worden, slaagde het achtervolgende groepje er niet in om de kloof kleiner te maken. Ik beëindigde de fietsproef uiteindelijk met 2’40” voorsprong en kon met een gerust gevoel aan het laatste looponderdeel beginnen. Nicolas D’Harveng zette nog een opmerkelijke loopprestatie neer maar vormde geen enkele bedreiging meer. Ik pakte mijn eerste nationale titel uiteindelijk met toch nog een minuut voorsprong. Nicolas D’Harveng werd dus tweede en Johan Schoors finishte als derde.
De ontlading na de wedstrijd was enorm groot. Nu geniet ik van een weekje rust en daarna vliegen we er terug volle bak in.