Deze morgen belt mijn Stelvio team makker Dirk Verleyen (hij ging MTB'ken) met het spijtige nieuws dat hij kampt met buikgriep. Jammer want Dirk en ik keken er echt naar uit om een knappe prestatie neer te zetten.

Via Strava heb ik wel zeer snel een waardige vervanger gevonden in de persoon van Lucky Berlage (een echte Ironman champ) Lucky had wel geen MTB en was daarom ook niet de meest technische. Op de MTB van mijn broertje (waarvoor heel veel dank) ging dit ook wel lukken. 

Ik liet me bij de start van het eerste onderdeel een beetje wegdrummen zodat ik me terug in de eerste gelederen moest zien positioneren. Door al die maneuvers kwam ik op het strand ten val na een 200 meter. Als ik terug recht was kon ik weer helemaal opnieuw proberen naar de kop te lopen. Ik kon ondanks de val toch het stokje doorgeven als 3de. 

Lucky deed het daarna uitstekend op de MTB. Na 1 ronde deed hij nog altijd mee voor de 3de plaats. Met nog 2 ronden te gaan namen de echte MTB'er toch de koers in handen zodat Lucky een paar plaatsen verloor.

Ik mocht uiteindelijk als  9de aan het laatste lopen beginnen. In mijn zog gevolgt door Tim Jacobs. Na het zwaarste stuk tegenwind gaf ik even de kop af om dan wat later weer volop over te nemen en zo de nummers 8, 7, 6 en 5 in de wedstrijd in voorbij te knallen. Terug op het strand gekomen moest ik in de spurt mijn meerdere erkennen in de veel explosievere Tim. Zo werden we toch mooi 5de. 

Nog eens een grote bedankt aan Lucky om als ploegmakker mee te doen en aan mijn broer voor het gebruik van zijn MTB.

Sportieve groeten,

 

Koen