De dag voor de de halve marathon "Zwinstedenloop" tijdens het loslopen met enkele versnellingen gemerkt dat ik niet echt een hoge hartslag kon nastreven. Dit wijst op een eventuele vermoeidheid of begin van ziek zijn..... (strava link) Toch ging ik er het beste van maken. Zondag na een goede nachtrust Karl de Raeymaecker opgehaald om samen richting Sluis te rijden. Op tijd aangekomen konden we zoals het moet ons tijdig klaar maken, loslopen en zelf te vroeg aan de start gaan staan (lees: "we plaatsten ons zelf vooraan bij de start van de 10 km" :-) )

Ik had bewust mijn wedstrijdschoenen thuis gelaten om zo weinig mogelijk spierbelasting te genereren en om eventueel te testen of ik deze kan aandoen in  de marathon van Rotterdam. Later meer hierover. 

Om 13u gingen we dan van start. Van in het begin werd er super hard gelopen. Ik probeerde langs rechts zoveel mogelijk plaatsen op te schuiven om toch ergens in een goed groepje te geraken om na een klein rondje in Sluis de Damse Vaart aan te vatten. De wind blies super hard uit Westelijke richting wat er voor zorgde dat er zoals in de koers echt in waaiers werd gelopen. Door mijn nogal lange looppas was het niet echt makkelijk om in de groep te lopen en verspillede ik heel veel krachten. het slechte gevoel of het niet hoog in hartslag kunnen gaan van gisteren kwam weer boven. Mijn armen begonnen zelf als lood te wegen...Ik heb me dan toch links op het kantje gezet en me er een beetje laten uilopen. Samen met een andere loper hebben we toch geprobeerd om die groep niet te ver te laten weglopen. 

Na het keerpunt met de wind in de rug kon ik toch terug een aangenamer tempo aanhouden. De groep waar ik in het begin bij liep was nu over een grote afstand uitgestrekt. Met nog een 5 tal km te gaan botsten we terug op een muur van wind. Ik liep luc Van Asbroek voorbij die zich direct bij me uit de wind zette. Met nog een 2 km voor de boeg Liep Luc terug van me weg maar ik kon er op mijn tempo terug naar toe lopen en in het zicht van de finish er zelf van weg lopen. Als 24ste algemeen (20ste Senior) kwam ik in een tijd van 1u14'00" over de meet. Een tijd die me zeker niet tevreden stelde. Karl was knap 5 de algemeen en 3de senior geworden in een tijd van 1u09'56". 

Ik heb toch even alle eventuele oorzaken op een rijtje moeten zetten. (vermoeidheid, eerste week van maart 175km..., gelopen op trainingsschoenen, wat me wel 4 seconden per km scheelt, ziekte die aan het broeden is, te weinig snelheid getraind,...) 

Niet van wakker liggen en gewoon gefocust blijven en weten dat de marathon van Rotterdam het echte doel is en dat deze mooie wedstrijd een goede intesieve training was. Wat me wel gerust stelde is dat van zodra ik rond het tempo van 3'30"/km liep ik het gevoel had dat ik dit zeer lang kan vol houden. 

Aankomst filmpje/ verslagje over de wedstrijd van omroep zeeland. /Strava gegevens wedstrijd

Sportieve groeten

Koen